KASPERSKY

МОЌНА АЛАТКА ЗА
ОНЛАЈН БЕЗБЕДНОСТ

КАРАКТЕРИСТИКИ

Без обврзувачки договори

Лесен за инсталација

Бесплатна надградба

Бесплатен тест период дo 90 дена

Што Е Kaspersky АЛАТКАТА ЗА ОНЛАЈН БЕЗБЕДНОСТ?

KASPERSKY е најсовремено софтверско хибридно решение за дигитална безбедност кое што комбинира иновативни технологии базирани на cloud технологијата со напредна антивирусна заштита за обезбедување на ефикасна безбедност во текот на интернет онлине активностите како што се: сурфање, е-банкарство и социјалните комуникации и сл.

Kaspersky ANTI-VIRUS се препорачува за основна заштита на уредите од вируси.

Kaspersky INTERNET SECURITY е супериорно решение кое обезбедува целосна онлајн заштита.

kako може да ми помогне Kaspersky?

ФУНКЦИОНАЛНОСТИ

  Kaspersky
ANTI-VIRUS
Kaspersky
INTERNET SECURITY
Основна заштита
File, Mail, IM, Web Anti-Virus
Напредна заштита
Услуги базирани на Cloud (репутација)
Автоматско спречување на експлоатација (Automatic Exploit Prevention)
Следач на системот (System Watcher)
Системска безбедност
Проверка на системот по заразувањето со вирус
Интернет и мрежна безбедност
URL советник
Safe Money
Firewall
Блокатор на мрежни напади
Заштита на дигиталниот идентитет
Anti-Phishing
Виртуелна тастатура
Безбедносна тастатура
Блокирање на несакана содржина
Anti-Spam
Anti-Banner
Семејна заштита
Напредна родителска контрола
Контрола на користењето на компјутерот и на апликациите
Контрола на комуникациите преку електронска пошта, апликации за испраќање брзи пораки и социјални мрежи

КАКО ДА го АКТИВИРАМ KASPERSKY?

НАЈАВЕТЕ СЕ
НА МОЈ ТЕЛЕКОМ
Мој Tелеком се наоѓа на www.telekom.mk во горниот десен агол. Доколку сè уште не сте се регистрирале, прво регистрирајте се во неколку едноставни чекори.
ОДБЕРЕТЕ ГО ПАКЕТОТ
ШТО ГО САКАТЕ
Во делот Управување со услуги, во Kaspersky software изберете Kaspersky Internet Security или Kaspersky Anti-Virus.
СОГЛАСЕТЕ СЕ СО ОПШТИТЕ УСЛОВИ И ОДБЕРЕТЕ „АКТИВИРАЈ“
Прочитајте ги Општите услови за користење и селектирајте го квадратчето дека се согласувате со нив.
ИНСТАЛИРАЈТЕ ГО СОФТВЕРОТ И ВНЕСЕТЕ ГО КОДОТ ЗА АКТИВАЦИЈА i
Преземете го софтверскиот пакет, инсталирајте го и по успешната инсталација внесете го Кодот за активација.

Цени

Секој корисник добива до 90 дена бесплатен пробен период за првиот активиран пакет.

Доколку не го деактивирате софтверот во текот на бесплатниот период за користење, автоматски ќе започне наплатата на месечно ниво со цени дефинирани за активираниот пакет.

Активацијата на пакетите е без долгорочни договорни обврски.

Kaspersky Antivirus
65
денари МЕСЕЧНО
Kaspersky Internet Security
75
денари МЕСЕЧНО

Цените се со вклучен 5% ДДВ

СИСТЕМСКИ БАРАЊА

Прашања и одговори

Еден од продуктите KAV или КIS можете да го инсталирате на вашиот компјутер и да го користите до крај на месецот кога сте ја направиле инсталацијата и уште два месеца. По истекот на пробниот период доколку не го деактивирате продуктот ќе започне месечна наплата на следната Телеком фактура. За време на бесплатниот пробен период не можете да го менувате избраниот пакет KAV или KIS
Се препорачува да немате инсталирано антивирусни производи од трети лица на вашиот комјутер со цел да се избегнат проблеми со компатибилноста . КAV и KIS автоматски ќе отстранат антивирусни производи од трети лица што се инсталирали на вашиот компјутер во текот на процесот на инсталирање. Базата на податоци за некомпатибилен софтвер редовно се ажурира за да ги земе предвид новите верзии на податоците на трети лица .
Се креира short cut за да се олесни актиавирањето на софтверот. Без ова е тешко да се најде начин да се активира интерфејсот на софтверот. Кога се инсталира KIS се креира и short cut за Save Money за истата цел.
Да, но некои злонамерни софтвери (malware) конкретно се обидуваат да го деактивираат софтверот за заштита. Доколку инсталацијата не успее автоматски се стартува алатка AVP. Ова ќе направи длабинско чистење на вашиот систем што ќе го подготви вашиот систем за целосна инсталација.
Важноста на заштитата базирана на “cloud“ се зголемува секој ден бидејќи бројот на закани расте екстремно брзо. Главна предност на користењето на “Cloud“ технологија е тоа што таа нуди дури и побрза заштита од новите закани. Исто така, комбинацијата на технологии базирани на “cloud“ со традиционалните методи на потпис му дава на вашиот компјутер високо ниво на заштита од сите различни видови на закани.
Kaspersky URL Advisor ќе ве заштити со тоа што ќе ве предупреди за линковите што водат до злонамерни или веб страни за крадење на идентитет, обележувајќи ги со боја која го покажува статусот на заштита на секој линк. Понатаму, можете да ја видите репутацијата и категоријата на секоја страница, вклучувајќи ги и сомнителните страни со несакана содржина (на пр. веб страни за крадење на идентитет, страници поврзани со насилство или дрога и сл.). Сепак, ако има одредени веб страници до кои би сакале да пристапите и покрај советите на Kaspersky Lab, можете да ги дефинирате како исклучоци и да пристапите до нив. Kaspersky Lab ви препорачува да го користите Safe Run режим на работа за да пристапите до ваквите веб страници.