Fleet
Management

Интегрирано решение
за целосна контрола
на возниот парк

За кого е наменет
FLEET MENAGEMENT?

Што овозможува fleet management?

Придобивки

До 15%  намалување
на трошоците
за гориво
До 12%  просечно
намалување
на трошоците
контрола и достапност
Централизирано место за контрола и оперативно управување со возниот парк, достапно од каде било и во кое било време.
едноставност
Fleet Management решението на Македонски Телеком Ви овозможува едноставен приказ на локацијата на возилата од Вашиот возен парк.
СИГУРНОСТ
Врвни хардверски уреди, опрема со врвен квалитет, 99,7% достапност на услугата, високо квалитетен GSM/GPRS сигнал на над 98,5% на територијата на Македонија, без губење на информации, дури и без мрежна покриеност!
ЗАШТЕДА
Намалување на трошоците за одржување, бројот на неовластени возења и потрошувачката на гориво.

КАРАКТЕРИСТИКИ

Апликација
GPS уред
Пренос на податоци
Одржување

ЦеНИ и спецификација

За користење на Fleet Management услугата се плаќа месечна претплата согласно избраниот пакет услуги и типот на опремата.

Цени без ДДВ
Цени со ДДВ
Цени и спецификација T-Fleet
Basic
T-Fleet
Pro
T-Fleet
Pro+
GPS уред и СИМ картичка (со вклучена инсталација на GPS уредот во возило)
24 месеци гаранција
Апликација за следење на возила
Техничка поддршка
Функционалности:
Следење (Track & Trace)
Километража
Следење на брзината и насоката на движење на возилото
Статус на мотор (on/off)
Точки од интерес – PoI
Geo-fence
Аларми
Следење на потрошувачка на гориво
Евиденција на трошоци
Идентификација на возачи
CAN BUS
Далечинско стопирање на мотор
Дополнителни сензори
Можност за двонасочна комуникација со возачот
Тарифен модел
599
ден./месечно

T-Fleet
Basic

699
ден./месечно

T-Fleet
Pro

699
ден./месечно

T-Fleet
Pro

Напредното решение е наменето за компании со голем број возила или за компании со возила од специјализирани индустриски сегменти, т.е. за градежни компании, аграрни компании, компании кои вршат дистрибуција на нафта итн.

Дополнителна опрема и сензори

Fleet Management овозможува вградување дополнителна опрема и сензори во возилата, кои праќаат податоци до Fleet Management серверот, како што се: сопствен сензор за гориво (за возила кои немаат фабрички сензор), сензор за температура на мотор, уред за оддалечено гаснење на мотор и многу други. Користењето на дополнителната опрема или приклучувањето/инсталацијата на сензори со понудената хардверска опрема зависат од типот, моделот и годината на производство на возилата и треба да бидат дополнително разгледувани.

Достапно за T-Fleet Pro и T-Fleet Pro+ решенијата.

Автоматска оперативна контрола

НАПОМЕНА:

Интернет (GPRS) сообраќајот во национална мрежа потребен за нормално функционирање на услугата е вклучен во претплатата;

За да се користи Fleet Management услугата, потребна е специјална хардверска единица која се инсталира во возилото/возилата на корисникот.

Дополнителни информации:

За сите дополнителни информации, пратете е-порака на supportfleetmanagement@telekom.mk и закажете лична презентација во вашата компанија.

Прашања и одговори

Системот може да праќа известувања преку еден од следните технологии:
  • SMS
  • eMail
  • Skype
Извештаите кои можете да ги добиете вклучуваат: детален приказа за возилата, возачите, потрошувачка на гориво, рути итн.
Техничката поддршка вклучува: Поправка на сите проблеми што ќе се појават во гарантен рок; Дијагностика во реално време и мониторирање на квалитетот на сервисот; Рестартирање и иницијализација на нефукционална опрема во возила преку мрежа; Електронска дијагностика на штета (во случај ресетирањето преку мрежа да не успее да го елимира проблемот); Управување со грешки; Генерирање на детални статусни извештаи за состојбата на секое возило на неделна основа (оперативно, не е во употреба, тип на грешка, сензор работи/не работи, итн.)