Виртуелен диск

ПРИСТАПЕТЕ ДО ВАШИте документи ОД Каде БИЛО И ВО кое БИЛО време

ШТО Е ВИРТУЕЛЕН ДИСК?

Виртуелен диск ви обезбедува дисковен простор за безбедно чување на вашите податоци (датотеки),
достапни преку кој било уред , од која било локација и во кое било време,
преку веб и апликации за Android, iOS и Windows PC.

За што може да се користи виртуелен диск?

СКЛАДИРАЊЕ НА ВАШИТЕ ДОКУМЕНТИ
СПОДЕЛУВАЊЕ ИЛИ ПРЕЗЕМАЊЕ ГОЛЕМИ ДАТОТЕКИ
ИСТОВРЕМЕНО ПРИСТАПУВАЊЕ НА ПОВЕЌЕ КОРИСНИЦИ
ПРЕГЛЕДУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ ОНЛАЈН

ПРИДОБИВКИ

Спецификација и цени

Цени без ДДВ
Цени со ДДВ

Virtual Disk
Office S

50 GB
Дисковен
простор

69
денари месечно

Virtual Disk
Office M

150 GB
Дисковен
простор

149
денари месечно

Virtual Disk
Office L

1 TB
Дисковен
простор

599
денари месечно

Упатства за користење

технологија

OwnCloud 8.0 базиран софтвер хостиран на VMware vSphere 5.5 enterprise plus софтвер, HP Proliant BL 460c Gen8 сервери и Sun Enterprise grade storage EMC.

Прашања и одговори

Да, пробниот период трае 30 дена.
Податоците се сместени во дата центрите на Македонски Телеком во Р. Македонија.
Мобилниот интернет сообраќај се наплаќа според тарифниот модел на корисникот.
Македонски Телеком обезбедува безбедносна копија од датотеките, со можност за враќање (restore) на податоците од последните 60 дена .
Услугата се плаќа месечно врз основа на доставена фактура од Македонски Телеком.
До Виртуелен диск можете да пристапите преку интернет пребарувач, Android и IOS апликациите, како и преку клиентот за синхронизација преку Windows базирани компјутери.
Стручна техничка поддршка на бесплатниот број 0800 10 800 достапна за вас 24/7.